En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın takkadak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, diğer zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır.

Kanatlar içre şayan yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı yürekin hamil plakaları mevcuttur.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının pıtrakı sıkıcaya kapanmasını sağlamaktır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas evgin keyfiyet anında kapının olası olan en azca dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama etmek kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesuliyetli özel tesislardan düşünüm kaplamak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari dokumasına yaraşıklı yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına uygun türler yeğleme edilebilir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından algılanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın Yangın Çıkış Kapısı alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen mekanizma sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir öbür yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Dizge Odası Yangın Kapıları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının taçı esna otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapısı camlı olabilir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış kapılarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bandajlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page